24 ΩΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρανίδι: Τουλάχιστον 150 κρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας - Ν. Χαρδαλιάς:Σε καραντίνα όλος ο δήμος


Κρανίδι: Τουλάχιστον 150 κρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας - Ν. Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει λόγος πανικού...


150 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες.
Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.
Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο».
Σημειώνεται ότι χθες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετέβησαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, στη συγκεκριμένη δομή στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε φιλοξενούμενους της καθώς και σε προσωπικό της δομής.
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής. Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Χαρδαλιάς για Κρανίδι: Απαγόρευση κυκλοφορίας 8μμ-8πμ – Σε καραντίνα όλος ο δήμος


Έκτακτα μέτρα για το Δήμο Κρανιδίου, αλλά και τη δομή φιλοξενίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. «Και τα 150 θετικά κρούσματα κορονοϊού στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι είναι ασυμπτωματικά, δήλωσε ο υφυπουργός, ενώ προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη υπό τον ίδιο στο δημαρχείο της περιοχής όπου αποφασίστηκε να μπει σε καραντίνα η περιοχή του Κρανιδίου και να απαγορευθεί η κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν για τις επόμενες 14 ημέρες. Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο δυο κωδικών με SMS για τις μετακινήσεις τους.
1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
«Το ευχάριστο είναι πως όλα είναι υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, υπενθυμίζοντας πως η δομή φιλοξενίας είχε τεθεί σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμπτη για να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα. Ο δήμος θα φροντίσει για την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών στους φιλοξενούμενους της δομής.
Όσον αφορά το ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού δεν μπορούμε να το αφήσουμε ασχολίαστο διότι με την ΠΝΠ 985 Β΄/22-3-2020 που αφορούσε την λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 21.03.2020 έως και 21.04.2020 δίνονταν η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00 ,να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθονταν μέσα μεταφοράς, επιτρέπονταν η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. 
Ορίστε τα αποτελέσματα...ολόκληρος δήμος σε επιφυλακή!!!

Οι Έλληνες πολίτες δείξανε γενναία αυτοσυγκράτηση και τήρησαν στο μέγιστο τα μέτρα κατά του κορονοϊού παρόλα τα ψέματα και τις υπερβολές των ΜΜΕ για το αντίθετο.
Το ίδιο και οι φιλοξενούμενοι, θα πρέπει δικαίως να περιοριστούν άμεσα καθώς όλες οι ανάγκες τους καλύπτονται μέσα στα ΚΥΤ όπως η σίτιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και οι νομικές τους υποθέσεις και αυτό για να μην υπάρξει βεβαίως δεύτερος γύρος έξαρσης του θανατηφόρου κορονοϊού όπως χαρακτηρίστηκε παγκοσμίως… πανδημία…..

Και τα 150 κρούσματα είναι ασυμπτωματικά... Σύμπτωση;
Σύμπτωση και το γεγονός το ότι συνέβη σήμερα κατά την ημερομηνία λήξης της ΠΝΠ;