24 ΩΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός - Κόντε: Δεν έχουμε ξεχάσει τις απαράδεκτες θυσίες των Ελλήνων για να δανειστούν...


Κορωνοϊός - Κόντε: Δεν έχουμε ξεχάσει τις απαράδεκτες θυσίες των Ελλήνων για να δανειστούν..

Τη θέση του υπέρ της έκδοσης «κορωνο-ομολόγων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τους όρους που θα επιβληθούν ως αντάλλαγμα για την στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. «Δεν έχουμε ξεχάσει ότι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν», λέει χαρακτηριστικά.

Δεν έχω πειστεί ότι οι όροι αυτή τη φορά θα είναι λιγότερο αυστηροί, δηλώνει ο κ. Κόντε σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και επαναλαμβάνει ότι τα «κορωνο-ομόλογα» θα ήταν ο μόνος τρόπος για να στείλει η Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι «συμπαγής και ενωμένη». Αναφέρει μάλιστα ότι η Ιταλία βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο να αντιμετωπίζει μόνη το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Η Ευρώπη θα χρειαστεί όλη την «δύναμη πυρός» της προκειμένου να ξεπεράσει το ιστορικό σοκ που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού, προσθέτει ο ιταλός πρωθυπουργός και, ενόψει της συνόδου κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, επαναλαμβάνει την έκκλησή του για κοινή ανάληψη χρέους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Βιώνουμε το ισχυρότερο σοκ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η Ευρώπη πρέπει να βρει μια απάντηση», δηλώνει και κάνει λόγο για την ανάγκη «πλήρους δύναμης πυρός» από την Ε.Ε., «με την έκδοση κοινών ομολόγων».
Σύμφωνα με τον Τζουζέπε Κόντε, η αντίθεση στα «κορωνο-ομόλογα» από την Γερμανία και την Ολλανδία «πρέπει να αλλάξει». Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η Ιταλία έχει επιδείξει ιστορικά αλληλεγγύη προς χώρες «οι οποίες βρίσκονταν στα ερείπια των εξελίξεων μιας περιόδου», μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βοηθώντας προκειμένου να αναπτυχθεί ένα όραμα για το μέλλον, από το οποίο προήλθε το ευρωπαϊκό εγχείρημα».
Δηλώνει μάλιστα αποφασισμένος να συνεχίσει να προωθεί την ιδέα ενός «κοινού, φιλόδοξου και δίκαιου οικονομικού εργαλείου» όπως τα «κορωνο-ομόλογα», τα οποία, όπως υποστηρίζει, δεν θα κοινοτικοποιήσουν προηγούμενα χρέη, αλλά θα είναι σχεδιασμένα ειδικά για την περίσταση και θα έχουν χρονικούς περιορισμούς. Σημειώνει ακόμη ότι πολλές χώρες κοίταζαν μόνο το δικό τους συμφέρον. «Για παράδειγμα, το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας είναι υψηλότερο από ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί της Ε.Ε. Με αυτό το πλεόνασμα, η Γερμανία δεν λειτουργεί ως ατμομηχανή, αλλά ως φρένο της Ευρώπης», υπογραμμίζει.
Κορονο-ομόλογα και το παραμύθι πάει σύννεφο...
Μεγάλο πλήγμα για τις χώρες της Ευρώπης ο κορονοϊος, αφού έχει φτάσει τις οικονομίες τους και κατ επέκταση τους ίδιους τους πολίτες σε πλήρη απόγνωση, στην απόγνωση δηλαδή που βρίσκονται οι ελληνες από το 2010 με την επιβολή των μνημονίων.

Για ποιον λόγο εκφράζει ανησυχίες ο Ιταλός πρωθυπουργός για τα κορονο-ομόλογα?
Φέρνει ως παράδειγμα τις απαράδεκτες θυσίες των Ελλήνων ως επακόλουθο των μνημονίων, των ομόλογων και του δανεισμού προφανώς, αλλά γιατί τότε δεν επαναστάτησε κανένας Ευρωπαίος ηγέτης υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων για να μην συμβεί αυτό? Ούτε καν οι πολιτικοί της χώρας μας..αυτοί τα υπέγραψαν χωρίς να τα διαβάσουν
Στόχος της Ε.Ε. δεν είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών της και στο οικονομικό επίπεδο? Όλες οι χώρες –μελή συνδράμουν γι αυτό με ένα πακτωλό χρημάτων που προέρχονται από το ΦΠΑ που πληρώνουν οι πολίτες κάθε χώρας και είναι ο βασικός οικονομικός πόρος της Ε.Ε.

Πεθαίνουν άνθρωποι λόγω του ϊού οπως ανακοινωνουν, η οικονομία είναι στα επίπεδα του Β΄ παγκόσμιου πολέμου όπως αυτοί λένε και η ηγεσία της Ε.Ε.,που στην ουσία είναι οι ηγεσίες των κρατών-μελών, θα εκδώσουν κορονο-ομόλογα με όρους σκληρούς ως αντάλλαγμα... θα επενδύσουν στον θάνατο των ανθρώπων και θα πατήσουν στην κυριολεξία επί πτωμάτων..για να κάνουν ότι και στην Ελλάδα γι ακόμη μια φορά? Να σώσουν τις τράπεζες για να υπάρξει ρευστότητα και καλά και να χρεωθούν οι πολίτες την ζημιά, βάζοντας ενέχυρο μάλιστα δημόσια και ιδιωτική περιουσία κάνοντας παράλληλα και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας όπως στην Ελλάδα? Σε αυτές τις θυσίες αναφέρεται ο Κόντε?

Για ποιον λόγο να εκδοθούν  κορονο-ομόλογα ? από την στιγμή που οι χώρες έχουν δικό τους ‘κουμπαρά’ ,προέρχονται από την συνθήκη BREDON WOODS   και ονομάζεται GLOBAL DEBT FACILITY? Οι πολίτες των χωρών παράγουν πλούτο όπου μέρος αυτού μπαίνει στους ειδικούς λογαριασμούς  κάθε χώρας όπως συμφώνησαν τότε, και μπορούν να εκταμιευτούν ποσά άτοκα για τις έκτακτες ανάγκες των χωρών..

Και τέλος, επισημαίνει ότι το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας είναι υψηλότερο από ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί της Ε.Ε….ποιες πολιτικές  στην χώρα μας ανάγκασαν τις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες της Ελλάδας να κλείσουν η μια μετά την άλλη? 
Έφτασε η εποχή όπου η Γερμανία δεν έχει πολλούς αντιπάλους σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο χώρο της βαριάς βιομηχανίας και αυτή την στιγμή  παίζει μπάλα μόνη της και έτσι μπορεί να ελέγχει και να καθορίζει τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών…ποιος της έδωσε αυτό το δικαίωμα?
Οι ηγεσίες των υπόλοιπων χωρών…αυτοί που αποφάσισαν όταν η Γερμανία ρήμαξε τον πλανήτη στους πολέμους να της σβήσουν τα χρέη…ενώ η ίδια έχει απαίτηση σκληρών όρων για χρηματοδότηση και μνημόνια…στα δικά μας χρήματα….δεν είναι δικά τους αυτά που δανείζουν...

Τα ερωτήματα πολλά… και να έχουμε υπ όψιν ότι αυτοί που υποφέρουν δεν είναι αυτοί που κάνουν πως παλεύουν για τους πολίτες αλλά οι ίδιοι οι πολίτες…