24 ΩΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου Σήμερα το πρωί!



Νέα πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου Σήμερα το πρωί!


Δεν πέρασαν μόνο παρά μερικές ώρες και μια νέα εστία φωτιάς ξέσπασε γύρω στις 11 σήμερα το πρωί, στο ΚΥΤ Σάμου, στην πτέρυγα ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράλληλα με τις φωτιές ξέσπασαν και συγκρούσεις ανάμεσα σε Αφρικανούς και Αφγανούς που διαμένουν στον καταυλισμό με σημαντικότερη αυτή σήμερα το πρωί με πετροπόλεμο.
Όπως έγινε γνωστό έχουν προσαχθεί επτά άτομα στην Αστυνομία ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων.
Η φωτιά αυτή έρχεται έπειτα από μια δύσκολη νύχτα στο ΚΥΤ, όπου χθες εκδηλώθηκαν διαδοχικές πυρκαγιές με αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες να μείνουν χωρίς καταφύγιο.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΑ Αιγαίου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη φωτιά ξέσπασε λόγω μιας διαμάχης που υπήρξε μεταξύ Αφρικανών και Νιγηριανών με Αφγανούς.

Μετά και τη δεύτερη φωτιά χθες το βράδυ εκκενώθηκε τμήμα του ΚΥΤ και περίπου 2.000 άτομα πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές στο γήπεδο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη νότια πύλη του ΚΥΤ.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Samos 24 αναμένεται να φτάσουν στο νησί δύο διμοιρίες ΜΑΤ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κυρίως τμήμα του ΚΥΤ δεν έπαθε ζημιές από τη χθεσινή, ενώ ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για τις ζημιές στον υπόλοιπο χώρο, όπου συνολικά ζουν περίπου 6.500 άτομα.