24 ΩΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ-ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ




ΑΝ ΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ <<ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ>>ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ....

Εκτός από τις τρομακτικές οικονομικές συνέπειες που θα έχει το lockdown λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ήδη διαγράφεται άλλη μία μεγάλη απειλή  σε βάρος των ατομικών ελευθεριών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας. Φημολογείται πως η πολυθρύλητη «νέα κανονικότητα» μετά το πέρας της επιδημίας θα περιλαμβάνει πρωτοφανή μέτρα ελέγχου των πολιτών και περιορισμού της ατομικής τους βούλησης, όπως το «υγειονομικό διαβατήριο», δηλαδή μία ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχός της έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το ηλεκτρονικό αυτό «διαβατήριο» (μέσα στο οποίο φυσικά θα αγνοούμε ποιος έχει καταγράψει τι πληροφορίες για εμάς) θα επιτρέπει σε κάποιον να επιβιβάζεται σε αεροπλάνα, σε πλοία, σε τρένα, σε μετρό, σε τραμ και σε λεωφορεία, να μπαίνει σε συναυλιακούς χώρους, σε γήπεδα, κινηματογράφους, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και οπουδήποτε αλλού υπάρχει συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων σε περιορισμένο χώρο, επειδή υποτίθεται πως δεν θα κινδυνεύει να μεταδώσει τον κορονοϊό ή να ασθενήσει σοβαρά απ' αυτόν.
Με τον τρόπο αυτό, αν κάποιος αρνηθεί για οποιονδήποτε λόγο να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, δεν θα μπορεί στο εξής να ταξιδεύει στο εξωτερικό ή να παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα, συναυλίες και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο μέλλον, το «υγειονομικό διαβατήριο» να γενικευτεί και για άλλες παθήσεις και εμβόλια, ή η χρήση του να επιβληθεί σταδιακά ακόμη και σε χώρους μικρού συνωστισμού όπως τα πάρκα, οι παραλίες, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι καφετέριες. Ουσιαστικά δηλαδή ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός με εκβιαστικό τρόπο(με νόμο), αφού διαφορετικά θα είναι αδύνατον να ζήσει κανείς ως φυσιολογικός άνθρωπος έχοντας αποκλειστεί πρακτικά από κάθε κοινωνική συναναστροφή. Θα πρόκειται δηλαδή για μία εξέλιξη ανάλογη αυτής που θα ζήσουμε σε περίπτωση που κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον καταργηθούν τα μετρητά χρήματα και όλες οι συναλλαγές γίνονται υποχρεωτικά μέσω καρτών ή e-banking.

Και φυσικά αυτή η νέου τύπου χούντα που θα μας φακελώνει ηλεκτρονικά και θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή το ιατρικό ιστορικό μας, τις κινήσεις μας και το πώς περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας, χωρίς τη συγκατάθεσή μας, θα επικαλεστεί πως λαμβάνει το γελοίο μέτρο του «υγειονομικού διαβατηρίου» δήθεν «για το καλό μας», για να προστατεύσει έναντι του κορονοϊού ως πρόσχημα την δημόσια υγεία  καταπατώντας την ελευθερία του ατόμου, για την οποία έχουν χυθεί ποταμοί αίματος στο διάβα της Ιστορίας, και να περιοριστούν δραστικά δικαιώματα τα οποία γενιές ολόκληρες θεωρούσαν ανέκαθεν ως δεδομένα.

Αν το ζοφερό σενάριο του «υγειονομικού διαβατηρίου» πραγματοποιηθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον πλανήτη από την εποχή των ολοκληρωτικών καθεστώτων των μέσων του 20ού αιώνα. Η ίδια η δημοκρατία που σημαίνει η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,θα πληγεί για ακόμη μια φορά στον πυρήνα της, και ουσιαστικά θα αυτοακυρωθεί. 
Θα βρεθούμε ξαφνικά αντιμέτωποι με έναν εφιάλτη απολυταρχικών πρακτικών αφού θα αντιμετωπίσουμε το δίλημμα είτε να υποκύψουμε στον κρατικό εκβιασμό και να θυσιάσουμε την προσωπική ελευθερία μας, είτε να περιθωριοποιηθούμε κοινωνικά ,επαγγελματικά και οικονομικά. Επιπλέον, μην ξεχνάμε, πως όσοι επιλέξουν να αντισταθούν στον εκβιασμό θα έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον ισχυρό κρατικό μηχανισμό αλλά και τον προπαγανδιστικό βραχίονά του, τα βουτηγμένα στη διαπλοκή ΜΜΕ που θα τους καθυβρίζουν καθημερινά ως «κοινωνικά ανεύθυνους», «ξεροκέφαλους» , «οπαδούς θεωριών συνωμοσίας» και «μολυσμένους».

Και βέβαια ας μην ελπίζουμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας μας θα αντιδράσουν και θα προασπίσουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών(βλέπε τους νόμους του κράτους). Ακόμη και η δήθεν «προοδευτική παράταξη» των αριστερών και των σοσιαλιστών έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι αυτή που πρωτοστατεί στην επιβολή αυταρχικών μορφών διακυβέρνησης, και δεν δίνει δεκάρα τσακιστή ούτε για τη λαϊκή βούληση ούτε για τις θεμελιώδεις αξίες των ανθρώπων. Διαπιστώσαμε επίσης από πρώτο χέρι στο lockdown πως όλες οι συνταγματικές πρόνοιες μπορούν να πάνε περίπατο με μία απλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τους θεσμούς που υποτίθεται ότι αποτελούν τις δικλείδες ασφαλείας του δημοκρατικού πολιτεύματος, και υπάρχουν για να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών από τις αυταρχικές εμπνεύσεις της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας.


Άλλωστε τα έχουν όλα προ-φυτέψει...





ΠΗΓΗ