24 ΩΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ναυάγιο» για την προστασία πρώτης κατοικίας!!!

«Ναυάγιο» για την προστασία πρώτης κατοικίας!

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές δεν κάνουν πίσω και ζητούν, μετά το τέλος Απριλίου όπου τελειώνει ισχύς της πλατφόρμας, να ενεργοποιηθεί το νέο πτωχευτικό δίκαιο και να ξεκλειδώσουν οι πλειστηριασμοί.
Όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει την παράσταση της προστασίας για την πρώτη κατοικία μέχρι τέλος του έτους λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως από την ελληνική πλευρά τέθηκε και η πρόταση για επιδότηση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, θα θέσει σήμερα η κυβέρνηση στους επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι ωστόσο εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί.
Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο CNN Greece πως η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα θα είναι σκληρή και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
«Στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί», δήλωσε το ίδιο στέλεχος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερώτηση του CNN Greece για την προστασία δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις, Πάντως ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Tσιάρας για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ανέφερε:
«Αυτή τη στιγμή, βάσει της υφιστάμενης ΚΥΑ, είναι σε αναστολή όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Η προστασία, που λήγει στις 30 Απριλίου, εξακολουθεί να υπάρχει, όσο ισχύουν τα μέτρα για την πανδημία».
Τα μέτρα όμως όπως ανακοινώθηκε σταδιακά θα αρθούν στις αρχές Μαΐου άρα αυτό σημαίνει αυτόματα και ξεκλείδωμα των πλειστηριασμών... 
Επομένως διαπραγματεύσεις εντυπώσεων και μόνο επιχειρεί αυτή την στιγμή η κυβέρνηση προ τετελεσμένων γεγονότων αφού λίγο καιρό πριν η Ευρώπη ανακοίνωνε πως: <<Χαιρετίζουμε επίσης τη σταθερή δέσμευση των ελληνικών αρχών να μην επεκτείνουν πέραν του Απριλίου 2020 το ισχύον καθεστώς για την προστασία των πρωτευόντων κατοικιών και χαιρετίζουν την πρόθεση να προχωρήσουν σε ευρεία μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας έως το τέλος Απριλίου 2020.>>
<<Θα είναι επίσης σημαντικό να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η εφαρμογή άλλων μεταρρυθμίσεων στον τομέα του χρηματοπιστωτικού τομέα, ιδίως όσον αφορά την ταχεία εκκαθάριση των κρατικών εγγυήσεων δανείων, την εκκαθάριση των καθυστερημένων διαδικασιών αφερεγγυότητας των νοικοκυριών και την περαιτέρω βελτίωση του πλαισίου για τα e-δημοπρασίες. Αυτά θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούνται στο πλαίσιο ενισχυμένης επιτήρησης(εδώ).>>
Άξιο απορίας παραμένει επίσης το γεγονός ότι στους κρατικούς προϋπολογισμούς παραμένουν ως έσοδα τεράστια ποσά που θα μπορούσαν άμεσα να ξεχρεώσουν κάθε δημόσιο και ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων και της Ελλάδας που όμως κανένας θεσμός δεν ανακοινώνει και δεν κάνει χρήση(εδώ)