24 ΩΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πωλείται το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.)

ΠΗΓΗ

Τα τεύχη δημοπράτησης των διαγωνισμών για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) και αντίστοιχου ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) αναμένεται να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Η κινητικότητα στο ΤΑΙΠΕΔ συνδέεται και με την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιβραδύνει, κατά το δυνατόν, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να διατηρηθεί το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη χώρα μας.
Όπως είναι γνωστό, τόσο για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όσο και για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει εκδηλωθεί διεθνές ενδιαφέρον. Για το πρώτο υπάρχει ενδιαφέρον από τον αμερικανικό παράγοντα που ήδη το χρησιμοποιεί για τη μεταφορά στρατιωτών και εξοπλισμού για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Για την Ηγουμενίτσα μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι (που ελέγχει μεταξύ άλλων και την Minoan Lines).
Η πρόσφατη νομοθετική αλλαγή επιτρέπει στο ΤΑΙΠΕΔ να ακολουθήσει και στην περίπτωση των οργανισμών λιμένος Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας το μοντέλο του ΟΛΠ και ΟΛΘΟΛΘ 0,00%, δηλαδή την πώληση του 67% των μετοχών.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΑΙΠΕΔ;
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ...
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο (Ν. 3986/2011), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας(δανεισμούς-μνημόνια) και τις προβλέψεις των Μεσοπρόθεσμων Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα με πλήρη ευθύνη για την εφαρμογή της πολιτικής που τις διέπει.
Το ΤΑΙΠΕΔ(Ταμείο Αξιοποίησης και Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ) μαζί με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) αποτελούν τις άμεσες Θυγατρικές του Υπερταμείου
Το Υπερταμείο, επίσημα «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» είναι ένα κατασκεύασμα το οποίο έχει υποθηκεύσει τη σημερινή και μελλοντική κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια.
Η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς σαφή λόγο, για έναν αιώνα προκύπτει από τον ιδρυτικό νόμο του ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα διατίθενται κατά 50% για την αποπληρωμή χρέους και κατά 50% για επενδύσεις οι οποίες όμως θα αφορούν στη δημιουργία υπεραξίας για τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στις τέσσερις θυγατρικές του ταμείου.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε με ένα βίντεο τις προθέσεις τις σημερινής αλλά και όλων των άλλων κυβερνήσεων που έχουν περάσει από το κοινοβούλιο και νομοθετούν στο όνομα ενός χρέους που θα πρέπει κάποια στιγμή να αποδείξουν από που προέρχεται...



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΠΩΣ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΤΧΣ




ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΝΔΩΡΟΣ:2665300856

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0