24 ΩΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηγουμενίτσα: Δεκάδες νεκρά ψάρια κοντά στον Πύργο Ραγίου


Δεκάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν από πολίτη, σε ρυάκι κοντά στον Πύργο Ραγίου.
Όπως μπορείτε να δείτε, τα ψάρια κείτονται νεκρά στην επιφάνεια του νερού, προκαλώντας ανησυχίες για τα αίτια που πεθαίνουν.
Θα πρέπει άμεσα η διεύθυνση αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, να μεταβεί στο σημείο, λαμβάνοντας δείγματα από τα νεκρά ψάρια, ώστε να βρεθεί η αιτία που προκαλεί τον θάνατο τους.
Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή την εποχή, γίνονται ψεκασμοί στις καλλιέργειες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Κεστρίνης και του Ραγίου, χωρίς να θέλουμε να συνδυάσουμε το θάνατο των ψαριών μαζί τους.
Γι αυτό ας αποφανθούν οι έμπειροι ιχθυολόγοι της διεύθυνσης αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου.



πηγή


ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΛΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/4-9-2015 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:


11.0 ΝΕΡΟ

11.1. Το νερό εδόθη με αφθονία στον άνθρωπο από τους Δημιουργούς του πλανήτη. Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται αυτό το θείο δώρο, πρέπει να σέβεται απόλυτα τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τα ρυάκια, τις θάλασσες να μην τα μολύνει και να ενεργεί όπως φροντίζει να μην μολύνεται ο εαυτός του.
11.2. Όπου απαιτούνται διεργασίες παραγωγικές με νερό θα τοποθετούνται για την απόλυτη καθαριότητα του νερού οι πιο τεχνολογικά άρτιοι βιολογικοί καθαρισμοί.
11.3. Καθαρισμός όλων των υδάτων θα γίνουν από την Πολιτεία μας από συχνότητες αποστατικές που με αυτές τώρα δηλητηριάζουν το νερό.
11.4. Το νερό θα πάρει πάλι τη μορφή, την κρυστάλλωση, τις θείες ιδιότητες, τις ενέργειες και τα ιχνοστοιχεία που νομοτελειακά μεταφέρει γιατί έτσι μόνο προορίζεται για τον άνθρωπο.
11.5. Το νερό είναι θείο δώρο. Δεν το παράγει κανένας. Έτσι δεν θα μπορεί ποτέ να πωλείται. Το κόστος κατανάλωσης, η οποία πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό, είναι το κόστος της κατασκευής και συντήρησης του δικτύου διανομής.
11.6. Το νερό μπορεί να πωλείται μόνο ως συνιστώσα τελικού επεξεργασμένου προϊόντος.
11.7. Θα γίνει ειδική επεξεργασία του θαλάσσιου νερού ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν αρκετά νησιά και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδος.
11.8. Θα διορθωθεί το δίκτυο μεταφοράς νερού σε όλες τις αγροτικές, παραμεθόριες περιοχές, αστικά κέντρα κτλ ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπημένη κάλυψη και συνεχής παροχή νερού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.
21.2. Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί. 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ, ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ 325 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΣ 35 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ (Ζ-ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η-ΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΜΕΛΕΤΩΝ), ΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΣΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝΕΔΩ